Bolu

Hayýr Ýþleri Yapma Vakfý

ÖОRENCÝ BURSLARI



BOLU HAYIR ÝÞLERÝ YAPMA VAKFI BURS YÖNETMELÝÐÝ

1- Bu burs yönetmeliði, Bolu Hayýr Ýþleri Yapma Vakfý tarafýndan verilecek burstan faydalanmak isteyen bursiyerleri kapsar.

 

2- Burs vermenin amacý; 4 yýl ve üstü Yüksek Öðrenim gören, yardýma muhtaç, çalýþkan, ahlaken mazbut, iyi insan ve iyi vatandaþlarýn yetiþtirilmesine ve Ülke kalkýnmasýna yardýmcý olmak amacýyla Bolulu baþarýlý öðrencileri desteklemektir.

 

3- Ýki yýllýk meslek yüksek okulu ve ikinci öðretim öðrencileri ile Yüksek Lisans, doktora ve yurt dýþý eðitimleri için burs verilmez.

 

4- Burs alabilmek için; Bolu Merkez, Ýlçeleri ve köyleri nüfusuna kayýtlý olmak. En az on yýl Bolu da ikamet ediyor olmak ve bunu belgelemek zorunludur.

 

5- Ayný aileden birden fazla kiþiye burs verilmez.

 

6- Bir dönemde 2 den fazla dersten baþarýsýz olan bursiyerlerin burslarý kesilir.

 

7- Vakfýmýzdan baþka bir kiþi ve kuruluþtan (Devlet burslarý hariç) burs aldýðý tespit edilen bursiyerlerin burslarý iptal edilir.

 

8- Burs için baþvurular, 20 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasýnda yapýlýr. Komisyon tarafýndan yapýlan deðerlendirmelerin sonucu, burs kazanan ve kazanamayan-larýn listesi deðerlendirme formu ile ilan edilir.

 

9- Burs baþvurularý, Bolu Hayýr Ýþleri Yapma Vakfý Burs Komisyonuna, Burs Ýstek Formu ile yapýlýr. Yüksek öðrenim burs baþvurularý deðerlendirme formuna göre deðerlendirilir. Baþvuru formunda istenilen belgeler eksik olduðu takdirde, baþvuru deðerlendirmeye alýnmaz.

 

10-Burs almaya hak kazananlar, iki hafta içinde Vakýflar Bankasý Bolu Þubesinde hasap açtýrarak, hasap numarasýný Vakfa bildirmek zorundadýr.

 

11- Burs ücretleri her yýl Vakýf Yönetim Kurulu tarafýndan belirlenir. Burslar 8 ay süresince Vakýflar Bankasýndaki bursiyer hesap numaralarýna yatýrýlarak ödenir.

 

12- Bursiyerler, yarý yýl ve öðretim yýlý sonunda transkript veya baþarý belgeleri ile durumlarýný belgelendirmek zorundadýr. Süresi içerisinde durumlarýný belgelendirmeyenlerin burslarý kesilir.