Bolu

Hayýr Ýþleri Yapma Vakfý

VAKFIN FAALÝYETLERÝ



Bolu  Hayýr Ýþleri Yapma Vakfý, Vakýf Tüzüðü ve Bütçe imkanlarý çerçevesinde yaptýðý çalýþmalarda, Muhtelif dini kuruluþlarýn, yardýma muhtaç öðrenci-lerin ve yardýma muhtaç kiþilerin  çeþitli ihtiyaçlarýnýn giderilmesine yardýmcý olmaktadýr.

        Ayrýca, kuruluþ aþamasýnda üç Dernekten intikal eden Gayrimenkulleri haricinde; Karamanlý Mahallesindeki Yeþil Camii, Tepecik Mahallesindeki Camii ile Bünüþ Köy Camii Gayrimenkulleri Vakfýmýza kazandýrýlmýþtýr.

      Vakfýmýzýn mutat hale getirdiði faaliyetler þöyledir:

 

 

--- Ramazan Yardýmlarý; Vakfýmýz her yýl Ramazan Ayý baþlamadan önce, Yönetim Kurulu üyelerince belirlenen kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine gýda yardýmýnda bulunmaktadýr.

Yardýmlar Vakýf Amblemli koliler halinde hazýrlanarak, Yönetim Kurulu üyeleri tarafýndan bizzat ihtiyaç sahiplerine imza karþýlýðý teslim edilmektedir. Yapýlan gýda yardýmýnýn  içeriði ve miktarý Yönetim kurulu tarafýndan belirlenmektedir.

 

 

---Ýftar Yemekleri;  Ramazan aylarýnda yardýma muhtaç ailelere verilen gýda yardýmlarý haricinde,  ihtiyaç sahipleri ile  toplu yemeklerde bir araya gelinmektedir. Ýzzet Baysal Huzurevinde kalanlara verilen iftar yemeði bunun örneklerindendir.

--- Öðrenci Burslarý;  Vakfýmýzca dört yýllýk üniversite de okuyan ve baþarýlý olan öðrencilerimize verdiði bursla eðitimlerine katký saðlamaktadýr.

Burs için müracaat eden öðrenciler, Burs Yönetmeliði doðrultusunda komisyon üyelerimizce deðerlendirilerek burs almaða hak kazanan öðrenciler belirlenmektedir. Öðrencilerin sene sonundaki baþarýlarý deðerlendirilmekte, baþarýlý olanlarýn burslarý okullarýndan mezun oluncaya kadar devam etmektedir. Baþarýsýz olanlarýn burslarý ise kesilmektedir.

        Burs miktar ve tutarlarý seneler itibariyle Yönetim kurulu tarafýndan belirlenmektedir.

 

--- Öðrencilere giyecek yardýmý;  Vakfýmýz,  Okullarýnca belirlenen ihtiyaç sahibi öðrencilere giyecek yardýmlarýnda bulunmaktadýr. Özellikle kýþ aylarýnda yardýma muhtaç ihtiyaç sahibi öðrencilere  Bot ve Mont alarak kendilerine verilmektedir. Yardým verilecek Öðrenci sayýlarý Yönetim Kurulumuzca belirlenmektedir. Yardým alacak öðrencileri de ilgili olduðu okul yetkililerince belirlenmektedir.

Dini Tesislere Yapýlan Yardýmlar; Aðýrlýklý olarak Vakfýmýz bünyesindeki Camii ve kuran kurslarýnýn fiziki ve mali ihtiyaçlarýnýn giderilmesine katký verilmektedir. Zor durumda olan diðer dini tesislere de bütçe imkanlarýna  göre  yardýmlarda bulunulmaktadýr.