Bolu

Hayýr Ýþleri Yapma Vakfý

VAKFIN HEDEFLERÝ



Bolu Hayýr Ýþleri Yapma Vakfý olarak, Vakýf Senedimizin bizlere verdiði yetki ve sorumluluk doðrultusunda, Ýlimize ve Vakfýmýza yakýþýr bir Huzurevi kurmak ve çalýþtýrmak en büyük hedeflerinden  birisidir.

       Türkiye'nin yaþlý nüfusun, toplam nüfusa oraný  %10 dur. Bu oran Bolu'da %16 dýr. Yani Bolu'da yaþlý nüfus, Türkiye ortalamasýnýn üzerindedir. Ayrýca, Türkiye'de ki Aile yaþam ortamý deðiþmektedir. Ataerkil düzen hemen hemen terk edilmiþtir. Çocuklar evlendikten sonra yeni bir ev düzeni kurarak Anne-Babasýndan ayrýlmaktadýr. Yalnýz yaþamaya baþlayan yaþlý anne ve babanýn yaþamý zorlaþmaktadýr.

       Bunlarý dikkate alan Vakfýmýz;  yaþlýlarýmýzý çevreden koparmadan, yalnýzlýklarýný hissettirmeden, mutlu bir aile ortamý içinde, ikinci baharlarýný yaþama imkaný sunmayý hedeflemiþtir.

       Bu amaçla meskun mahallere yakýn yerlerde arsa aramalarýný sürdüren Vakfýmýz, arsa temininden sonra proje taslaðý hazýr olan Huzurevi inþaatýna hemen baþlayacaktýr.

       Huzurevi;  Yatak odasý, mutfaðý ile birleþmiþ oturma odasý, banyo ve tuvaletinin içinde olduðu odalardan oluþacaktýr. Sosyal amaçlara yönelik salon, günübirlik misafirlere de hizmet verecektir.